Angry Birds i barnehagen. Er det ok?

angry birdsComputerworlds Aslak Borgersrud er trebarnsfar og aktiv IKT-bruker. Han har tatt en kikk på boka “Kreativ bruk av digitale verktøy” og reflekterer over bruk av digitale verktøy i barnehagen:

Du skal hente treåringen. Men han vil ikke gå hjem, for han spiller Angry Birds. Er det ok?
Min første tanke var omtrent sånn: “Hei! Nettbrettet er en barnevakt! Vi bruker det som barnevakt nok hjemme, barnehagen ER allerede en barnevakt og vi trenger ikke en egen barnevakt for barnevakta!

Gjennom min erfaring med barnehage, foreldre og digitale verktøy kjenner jeg igjen reaksjonene hans. Når vi setter oss ned og prater om temaet og foreldrene prøver å begrunne tankene sine blir bildet ofte mer nyansert. Boka Borgersrud titter på er skrevet av Cathrine Fragell Darre. Les mer på “Med nettbrett i barnehagen“.

Hva tenker du? Er Angry Birds ok i barnehagen? Bør Ipad’en ligge fritt tilgjengelig akkurat som lego og dukker?

[Tidligere publisert på bjonnes.net]